equui.blogg.se

Onsdagens ridpass Jonny & Quantas- Elin
Nu går vi över och skriver om något kul efter denna halvdåliga dag nämligen om Onsdagens FANTASTISKA ridpass på Jonny & Qúantas. 

Jag började att rida Jonny och värmde upp i alla gångarter. Jag var fokuserad på att öva lydnad, detta pass skulle inehålla lite hoppning och därför övade vi på lite att kunna styra runda för innerskänkeln och mycket med skänkeln. Sedan så började jag hoppa fram på ett litet litet plank och sedan hoppade vi på en relativt liten volt, mycket att vända men jonny var kvick och han är inte så stor i kroppen så han kunde vända enkelt. Så lade vi ihop det till en kort bana med endast 2 hinder. Den lilla banan låg på 70 cm. Sedan så hoppade vi lite högre och avslutade på hinder runt 90 cm. Alltså jag kan säga att jag är helt kär i hästen, så fin, så snäll och VILKEN personlighet han har. En riktig gentleman verkligen! Jag är så glad över att jag har fått rida honom dessa dagar. Sedan så skrittade vi ut i ca 15-20 min, typ allt var läskigt men när vi kom hem kunde han pusta ut! ♥

 
 
 
Sedan vad et dags för Quantas. Jag har ridit honom några gånger innan så jag visste ungefär vad jag hade att vänta mig men det blev något helt annat... Jag har tidigare ridit ut eller dressyr på Q och har då uppfattat en stor klumpig och svag galopp. Men i onsdags hade jag en annan sadel och oj vilken skillnad. Säkert för att jag satt typ som en guddina i den sadeln med. Han var pigg, SUPER glad och jag tog några språng på honom med. Mest övning på kommunicationen och övergångar Lydnaden helt enkelt och det gick sååå bra! Jag blev stolt över honom, han förvånade mig på ett väldigt bra sätt. Sedan så skrittade jag ut på honom i 15 .- 20 min han med! 
Alltså detta var 2 toppen pass och längtar tillbaka till nästa gång jag får hoppa dessa två - Hoppashoppashoppas!!! ♥
#1 - Veronica Pettersson

Sv: Tack snälla! Jamen, visst äre så. Kärleken övervinner allt. <3