equui.blogg.se

Fnö hela dan' - Lisa
Tisdag 12/12-17 
Idag började jag att longera Jompa lite eftersom att jag tänkte att han ville det eftersom att han inte gjort något typ när jag varit sjuk och jag märkte igår att de spratt i honom. Men, tji fick jag. Han ville knappt trava. Kom på mig själv att smacka och vifta med armen. Han travade max 10 varv. Sen ville han inte mer. Först vart jag lite frustrerad, vi brukar inte ha detta 'problem' men sen sa jag till mig själv att 'han försöker ju tala om något för mig. Han ville väl inte springa runt i en cirkel idag. Det får räcka nu!' så då gick vi ut och gick! Travade en hel del ute, bra för mitt flås med haha! Jompa var jätteglad och pigg! Han ville helt enkelt inte springa runt runt på volten, och det är helt okej! Blir lite arg på mig själv ibland att jag inte bara släpper saker och lyssnar på honom på en gång. Men jag lär mig. Vi tränade i ca 10 min på lilla introduktionen av straightness training med, som vanligt och frammår neråt börjar fungera nu! Så övade vi lite på nya tricket med. Sen har jag försökt hitta det mest effektiva sättet att få bootsen torra.. Tror jag ska införskaffa mig en sko/stöveltork. De ska vara effektiva för sådant så det känns värt! 
När jag och Jompa kom in efter prommisen så fick han först torka lite med täcke och torka upp i sulor och strålar genom att stå på bomull (ingen box, inget problem! Haha) och sedan masserade jag och smörjde in med djävulsklogel. Han tyckte det var rätt mysigt tror jag, verkade som så iaf! Men dagens höjdare för Jompa var helt klart öronkliet, han ääälskar det haha. Sen fixade jag och donade med hovarna, ja allt sånt där i vanlig ordning. När jag släppte ut honom igen var det sååå skönt för att när jag gick så gick han direkt till balen och käkade istället för att hänga på grinden. Kändes bra i hjärtat att se att 'han klarar sig' och att han var nöjd liksom! 
Kom hem runt 19 snåret, lagade mat och umgicks med la familia en stund. Kult. Nu sitter jag här i min säng och läser samt kollar på lite intressanta grejor. Kanske föder det en glöd till ett kommande blogginlägg, who knows! Känner såhär på sistonde att jag har svårt att uttrycka mig. Har skrivit så många 'åsiktsinlägg' som jag sen bara kastat för att det inte kännts som det blivit rätt typ.. Jag är inte rädd för att visa självka inläggen eller mina åsitkter men inläggen kändes så.. inte bra bara. 
Förövrigt är det jääkligt kallt hos mig, trotts att jag gjort brasa huttrar jag typ. Blir alltid så frusen av mig när jag vart ute en hel dag i nederbörd så att säga, det har verkligen vart non stop med blötsnö idag. När jag hade duschat hettade mina kinder upp så ser verkligen ut som en tomat.. Börjar dessutom bli torr.. Vintern är vacker man fan så jobbig med. Mina händer blir torra nu med pga alla leror jag använder på Jompa haha, elende! Men men, det som för med sig ont kommer även med något gott! Nu ska jag nog krypa ner och kolla på yt. Ha det så himla bra så hörs vi! :)