equui.blogg.se

Härliga Måndag! - Lisa
Godmorgon gänget! Igår var så himla bra, ledig hela dagen och tillbringade 6h i stallet. Det var dessutom underbart väder, några minusgrader, ingen blåst, lite sol då och då och senare mot em/kväll flingade snön ner så fnt och försiktigt. Så himla himla mysigt! Fick feeling igår och satte upp på Jompa. Red i ca 20 minuter på volten. Ganska kravlöst med fokus på att tänka på min egen ridning och reglera den, rida med vikt och röst för det mesta och att sitta centrerat och stabilt. Jag kan säga att jag har massor att jobba på.. Men det är okej att vara ringrostig känner jag! Jompa var glad och positiv, jätteduktig. Fokus på att stanna med vikt och röst satt, det gjorde det! Han ville trava lite så travade litegrann med. Mest på långsdorna och gjorde en liten övergångsövning av det hela. Men även lite med snett genom och mot sista trav-stunderna fick jag en såååå bra känsla. Han var mjuk och fin, avslappnad och tillfreds. Kändes så himla fint. Utöver det tänkte jag mycket rakriktning, det har alltid vart klurigt för Jompa. Men även där skötte han sig och gjorde sitt bästa även om vi inte riktigt är i hamn på den fronten än men det räknade jag ju verkligen inte med första ridpasset, jag är så nöjd verkligen över vad han presterade! Övade även lte med halsringen, gick även bra det! Lite svårare i ena varvet dock men jag tror att det är pga att jag lägger mer vikt åt vänster eller är sned så när jag bara äanvänder mig av vikten och vill göra den tydlig blir vänster övertydlig, om det ens låter logiskt men det är iaf min teor, haha! Var dessutom mycket noga med beröm och han fick godis under hela passet. Kändes som att han vart mycket nöjd efter passet. Trodde inte att han skulle vara lika positiv som han faktiskt var! Tillbaka inne i stallet var han helt lugn och nöjd för första gången på typ en vecka, han har verkligen haft myror i brallan, haha! Tror det var lite skönt för honom på något vis, det verkade som det. Även om jag inte tror att hästar känner att de måste bli ridna eller behöver ridning för att vara lyckliga kändes det som att han uppskattade det. Tror att han gillar ridträning som variation, inte som huvudsaklig syssla. Så, ska lägga in lite ridning ca 2-3 dagar i veckan och när jag kan ha sällskap ska vi rida ut en sväng. Vill ogärna rida ut själv första gången då han är lite nervig och efter förra tömkörningen känner jag att jag inte vill utsätta honom för alldeles för mycket i början. Men jag är ju väldigt sugen på att ta en tur, kanske ändrar jag mig.. haha. Men för att summera det hela, är så nöjd och det var roligt! Bästa lilla sprattel. 
Jag var även inhoppare till B och D igår då deras matte fått ryggskott och behövde vila ryggen lite (väldigt förståeligt) så tog in bägge pojkarna, borstade lite på dem mest vid karleder och så kratsade jag hovarna på dem samt gav dem lite vatten och gottis. De var väldigt duktiga med mig och det verkade som att de fattade direkt vid grinden att jag skulle ta hand om dem haha. De kom bägge två och hängde på grinden. Så söta. 3 av 4 hästar skötta på lösdriften! Tog ingen bild på D utan fick screenshotta en bild ifrån videon jag skickade till deras matte, kände att han ville vara med på blokkeeeen! ;) 
Slangen tillvattnet ute i hagen i lösdriften har frusit så fick i förregår och igår (antagligen idag med iof) fylla med vattenkanna. Gick bra, vattnet är ju ändå så nära men betydligt smidigare med slang. Men men! Känns ändå viktigt att de ska ha ordentligt med tillgång till vatten, inte minst såhär när det är lite kallare. Vill inte riskera kolik eller dylikt. Idag, Tisdag, funderara jag på om jag ska rida lite igen.. eller om det blir för tjatigt.. Får se, alternativt rida och så ska vi tricka lite efter det tänkte jag isf. Annars blir det prommis i skogen. Vad ska ni göra dag? :D