equui.blogg.se

# hittat på fb - Lisa
Godmorgon alla glada och alla mindre glada kanske framförallt, hoppas ni mår bra och får en fin Måndag. Skrev detta inlägg kl 9 nu på morgonen men insåg att det kommer att publiceras lite(mycket) senare men.. oh well! Hoppas iaf att eran Måndag vart väldigt bra okej. 

Såhär är det, alla människor är olika. Helt klart. Alla tycker olika, tänker olka, fungerar olika osv listan kan ju göras O Ä N D L I G. Hästmänniskor, ett släkte för sig är ju verkligen inget undantag. Vi alla har olika synpunkter, dicipliner, metoder osv. Man kan ju tro att människor som säger 'jag älskar hästar!' verkligen kan enas med andra människor som säger 'jag älskar hästar!' men ack så enkelt är det inte! Facebook, är ett erhört stort kommunikativt fält i dagens samhälle. Som ni vet. Här kan ju alla likasinnade OCH iliksinnade mötas och diskutera och fläka ut sina åsikter. Bra och dåligt, kul och tråkigt. Hur som helst så dök det upp en ganska intressant diskussion i en av de grupper jag är med i på fb. Detta händer ju rätt ofta med tanke på just det att alla är så olika, det kommer upp lite vad som ibland. Hur som helst, tänkte visa er hur det såg ut i screen prints men jag har självklart suddat ut alla namn, namnet på gruppen och ersatt alla bilder med annat. Jag vill inte trampa på någon, förlöjlga någons åsikt/fråga osv - långt ifrån! That's not how I roll och det är inte heller syftet med det här inlägget. Men kunde liksom koppla lite vad som sägs av 'orange ruta' (döper om denne till det) till inlägget jag skrev om i "vanliga missförstånd gällande barfotahovar" i främst punkt 2 och lite 4! 
Jag kan inte belysa tydligare om att vi alla är olika, har olika tänk och funderingar, åsikter, filosofier osv och att det är okej att vi är olika. Vill inte klanka ner på någon återigen i detta inlägg.
 
Ni ser ju, det blir lätt 'läger' i hästvärlden och i denna tråd blev det lite barfota vs skor. Det orange säger om att hästar är steppdjur som är skapta för att röra på sig mesta delen av dygnet och inte till för att bära varken sadel eller människa är ju helt korrekt! Men det jag (och några andra, dock inte jag som frågar i inlägget) inte kunde förstå riktigt var ju varför inte boots kunde ersätta en metallsko och varför just en metallsko ska användas på ett steppdjur som är byggt för att röra på sig? Att hästarna skulle slita ner hornet på nolltid är ju en myt eftersom att man antagligen skulle märka när hästen dels har för lite horn och hästen skulle ömma och vem håller sig enbart på asfalt och grusvägar? Nä, det där köper jag inte riktigt och det att en barfotasko inte skulle skydda mot det slitaget isf lika bra (eller bättre) än en metallsko förstår jag inte heller. Orange refererar även senare till att vi skott hästar i över 500 år och att barfotaboots bara funnits i tio, antar att denne såg en poäng med det. Självklart tycker alla olika och självklart är det okej! Men jag kan inte riktigt förstå tänket hos en del och att man väljer att uttala sig om något man inte är speciellt beläst i eller ens nosat lite på själv tycker jag är lite skumt. Fakta är att en hov har en naturlig funktion med flexning, blodpumpning och den är rörlig. Strålen har en funktion. Sen får man göra vad man vill med den informationen en så är det ju faktiskt. I inlägget är det många som kommenterar och tipsar om bra boots och egna upplevelser efter 'sko den' kommentaren. Det var ju trotts allt det ts (hjärtat) frågade efter. Orange skriver själv också att alla tycker olika och att hon bara sagt sin åsikt, så det är ingen dålig stämning i tråden eller så OCH JÄVLAR vad jag tjatar nu men jag respekterar allas åsikter även om jag inte håller med. Eller ja, för det mesta, klart att det finns åsikter jag inte alls håller med om och inte heller respekterar.. Jag kommenterade även inlägget och tipsade om boots och varför jag använder mig av dem. Kan verkligen känna igen mig i att vara orolig djurägare och en aning förvirrad i världen av femtioelva olika alternativ, man vill gärna ha rådgivning, tips och trix från andra som vart i liknande sits. Det viktigatse är att hon gör det som känns bäst för henne och hästen och att de hittar det. Tycker jag! Även om jag fasthåller mig vid att barfota alltid är det bästa så långt det går. Helt klart!