equui.blogg.se

Hoof Armor - Lisa
Vart i morse taggad i ett inlägg i en hovgrupp på facebook ang Hoof Armor. Tydligen är det som ett slags skydd man sprutar på hovarna för att göra dem starkare och tåligare och lägger sig som ett skyddande lager över undersidan av hoven för att fördhindra svamp och bakterier som kan orsaka strål och bärrandsröta. Tyckte detta lät intressant! Men, såklart är jag skeptisk till det mesta nya. Men helt klart intresserad. Har gluttat en liten smula nu på informationen som fanns på fb och Hoof Armors hemsida. Ska defentivt forka mer om detta! Har ni använt er av detta eller vet något om Hoff Armor? Pls tell me! 

Detta är vad som skrevs på fb inlägget; 
"Detta är ett hovskydd som är relativt nytt i Sverige men välanvänt i USA. Det används både på hovar med mycket problem där det behövs rehabilitering från allvarliga skador men också till friska starka hovar på hårda distansritter. 

I norden har vi det väldigt blött på vintern. En häst behöver gå på samma underlag i hagen som det vi rider på för att tåla underlaget utan att bli öm. Den anpassar sig till hårt och torrt eller mjukt och blött. Eftersom vi ofta har hästarna i blöta och mjuka hagar men rider på hårda eller grusiga vägar så behöver hovarna lite hjälp. Då vill man ha något som skyddar hoven från vätan och hjälper till att hålla bakterier och svamp borta. Hoof Armor hjälper vid ömhet och sitter kvar på hoven i ca 6 veckor vid vanligt slitage. Man kan dessutom ha sina vanliga boots utanpå om det skulle behövas! 
(milersättning tillkommer)

Preparatet är giftfritt och nedbrytbart i naturen! "

Här är länken till Hoof Armor's hemsida; http://www.hoofarmor.com/all-season-hoof-protection/

Rent spontant låter det absolut som något som skulle kunna gynna Jompa eftersom hans hovar är väldigt känsliga och påverkade av det blöta de har i hagen nu. Kanske ska man se om man kan hitta någon som sysslar med detta i Stockholm för att få reda på mer.. Detta intresserar mig verkligen, spännande produkt men ska helt klart lura ut vad det innehåller.