equui.blogg.se

Ibland har man det oförskämt bra! - Lisa

Som rubriken lyder! Vilken underbar dag det blev av denna tisdag! Vackert väder och sommarfeeling stundvis och så fick jag spendera den i stallet. Väl spenderade timmar! Jompa var riktigt pigg och glad, går mycket bättre och var sådär sprudlande som han brukar. Älskade lilla häst! Vi fixade hovarna som vanligt och spolade extra länge på hans ben, inte minst h.f som fått ta lite extra på senor osv nu när han vart halt pga hovbölden på v. Har spolat honom varje dag och han börjar tycka att det är rätt soft. Ganska kul att man knappt kunde spola honom för 3 år sedan.. Sen mös vi länge i stallet och jag ryktade noga. Men dammig är han endå.. det är som att man får bort ett lager och tycker att han glänser fint och ser riktigt tjusig ut. Efter ca 10 min ser han lika dan ut som innan i princip.. kanske skulle han få bada lite innan bete. 😂 Sen gick vi en liten promenad och till sist stretching! Jompa åt gladeligen all mat idag som vanligt men han har fått något för sig med betforen. Han äter helst om jag matar honom och håller i hinken.. Well well.. 😂


Träffade Dinos blivande medis idag igen och hon fick testa på att longera honom. De var jätteduktiga! Dino var något seg men gissar att man lätt blir det när man glassat i solen hela dagen med en hel del tjock päls kvar. Men han skötte sig helt klart! Idag fick de pyssla med honom själva efter longeringen och avslutningen. Det kändes ändå tryggt att lämna honom med dem. Fick ett sms på bussen sen som bekräftat att allt gått bra! Känns skönt att de förstår mitt "kontrollbehov" och hör av sig efter haha. Jättetrevliga är de dessutom! 

Nu eller rättare sagt för ett tag sedan har jag landat i min säng och tänt ljus, kollat på en dokumentär och bara softat. Nu har jag fixat en redig skål med jordgubbar och mjölk och ska SÅKLART lyssna på spöktimmen! Är det tisdag så är det!