equui.blogg.se

Lördag 13/5 - Lisa

Igår var fysioterapeuten ute till oss igen för återbesök! Hon kände igenom honom innan behandlingen och konstaterade att han var mycket mjukare i muskulaturen är för 2 veckor sedan! Detta trotts att Jompa har haft lite bekymmer med hovbölden. Sedan behandlade hon Jompa och han stod verkligen som ett ljus! Bogmuskularure och halsen har släppt bäst så han riktigt njöt när hon behandlade där. Nu är vi på god väg med bakdelen med och det var mycket bättre där med. Höger sida var som vanligt lite mer fast än vänster sida. Vi gick även igenom foderstat och fick tips på mineraler som vi nu har beställt hem och fys introducerade även en till stretchövning för oss! Känns kalas! Speciellt med tanke på att jag inte gjort jättemycket av övningarna när Jompa hade som ondast men fys konstaterade ändå att han hade muskler på sig bak! 


På tal om hovbölden så blir det bara bättre och bättre! Han har liiite hälta kvar men den lär vara borta snart. Han gick med grötomslag i 3 dagar och sedan i onsdags har han gått med torra hovbandage mest som stötdämpning. Igår fick han gå ut utan något bandage men med äppelcidervinäger vaddat på sulan. Det är så himla skönt att han går så mycket bättre, jag var helt förtvivlad de första dagarna med den där jäkla hovbölden.. 

Efter stallet kom Elin hit och käkade och sov över här! Alltid lika kul! 😎 Idag ska hon förmodligen följa med till stallet och sitta upp på Dino en stund. Första gången under ryttare sedan flytten för hans del.. spännande!