equui.blogg.se

19 och 20 November, typ - Lisa
Igår, Söndags så hade jag både Dino och Jompa då Dinos foderärd ringde och frågade om jag kunde hjälpa dem med Dino. Självklart sa jag 'ja' och när mamma fick nys om det ville hon gääärna hänga med! Väl i stallet betedde sig Jompa väldigt märkligt och var väldogt stressad och rädd och Dino var också inte riktigt som vanligt. Men allt gick bra och vi misstänker att de sett något obehagligt djur (typ en älg förmodligen) och blivit lite skrajsna. Jag löslongerade Dino på volten då jag märkte att han var lite sprudlande med överskottsenergi. Han drog ett par repor innan han orkade jobba och lyssna på mina förslag men sen gick det som en dans. Han var så duktig och det är så mysigt att få umgås och hitta på saker med världens bästa lilla ponny emellanåt. <3 Sedan kom mamsie ner med Jompa och vi alla fyra gick på en promenad. Vi var ute på prommis i ca 40 minuter skulle jag gissa och det var massor av läskiga grejer på vägen. Bl.a människor på ett tak = en av Jompas värsta fobier! Men bägge grabbarna skötte sig finemang. Vi stannade tålmodigt och lät de se och förstå att det inte var något farligt. Jompa lät som en drake ca 20 minuter men vad gör väl det haha. 
Idag vaknade jag upp till att det var vitt på marken, snön har lagt sig! Lite mysigt men ändå lite ångestladdat på samma gång. Pluggade lite innan jag åkte till stalet så var framme kring 2 tiden. Fixade med allt som jag brukar vilja ha fixat innan jag hämtar in Jompa och sen hämtade jag honom. Han mötte mig som vanligt vid grinden och var på ett bra humör, stor skillnad från igår. Jätteskönt! Sen fick han lite spontan behandling av världens bästa Sissi! Hon upptäckte nämligen igår att Jompa har problem med Si lederna så hon masserade lite lätt och så knäckte hon dem. Det var lite klurigt att få Jompas ben i rätt position till en början men det gick efter ca en kvarts inlärning, haha. Därefter satte hon lite nålar med hjälp av kinesisk akupunktur (det är nog fel ord men, that's the only name I have haha) på ställen där hon kände att Jompa behövde. Han rörde inte en fena. Sedan behandlade hon lite med djupvågsbehandling och masserade hans bog samt smörjde med vallört. Efter allt detta fick Jompa stå med en av Sissis special-filtar. Nu lät det extremt flummigt men minns inte vad de heter.. Jompa fick helt enkelt en liten spadag. Utöver spaandet och allt det vardagliga så tränade vi lite med target på volten och gick utan boots. Han var så duktig! Dock lite öm nu när allt blir så jäkla hårt och knögligt igen.. oh well! Det var iaf grymt skönt att mötas av en glad och nöjd häst idag med kontrast från igår. Idag ska jag nog sova lite bättre än igår.. 
 
Funderar förresten på att försöka bli insatt i någon serie (igen) och tror jag ska testa American Horror Storry, tror jag! Jag vill så gärna se på serier men jag fastnar inte. MEN skam den som ger sig, jag får försöka igen haha! Vilka serier ser ni på? :) 
#1 - Alex

The magicians lätt, så himla grym serie!

Svar: Aldrig hört talas om! 👌
equui.blogg.se

#2 - Alex

The magicians lätt, så himla grym serie!