equui.blogg.se

Dagens - Lisa
Idag så höll Jompa och jag oss på ridbnanan helt och hållet. Började med löslongering i skritt med fokus på en redig och bra skritt med lite pondus. Sedan tog vi det i trav, mycket fram i början då jag märkte att han behövde få röra lite på sina sprattelben och sedan en skrittpaus. Sedan jobbade vi med traven igen i ca 30 min och då med att få en fin takt och avslappning. Jompa var väldigt väldigt duktig! Han hade väldigt bra koll i bägge varven, detta trotts att han inte vart "igång" så mycket efter all rehab. Detta gjorde vi på både böjt och rakt spår. Sedan övade vi lite med target training, introducerade honom för en helt ny grej som vi aldrig gjort förut. Har nämligen ett nytt trick i åtanke som vi ska försöka fixa, ska berätta mer om det i ett annat inlägg! Han fattade vad jag bad om efter typ 1 minut och efter ytterligare 5 minuter hade han fattat "nästa steg" i det vi övade på (som liksom inte ens var tänkt att vi skulle komma till redan idag).. han är bara så klockren! Men där fick det varvill inte stressa fram något bara för att jag kan eftersom han är så jäkla klipsk haha! Får lov att hejda mig. Även om jag gärna bara vill fortsätta spinna vidare men det är lika bra att upprepa åtminstonde ett par gånger. Tycker jag iaf!  
Såklart vart det en lite stunds betning på väg till stallet. Och ja, på de suddiga mobilbilderna kan man se att Jompas svans inte är tiptop.. tvättade den inte idag, nej.. Lerkorvarna pryder topparna haha. Men han är bra fin ändå! Vad har ni gjort idag? :) 
 
#1 - Ebba Carlström

Jag har inte gjort någonting idag! Tänkt hunnit med massor men det är oerhört skönt att ligga i sängen en lördagmorgon. Imorgon ska hästarna äntligen klippas, ska bli skönt att bli av med pälsen, känns så elakt att rida dem så hårt när pälsen är som den är :)

Svar: Jag väntar fortfarande på den där lurviga mysiga vinterpälsen.. Lycka till med klippningen 😀
equui.blogg.se