equui.blogg.se

Första ordentliga promenaden med nya skorna - Lisa
Klockan är nu 20:41 1:a november, alltså igår för er. Jag har precis ätit och sitter nu i min säng och lyssnar på creepypodden medans jag skriver detta inlägg. Jag är himla trött efter en här dagen. Det har vart "mycket" - fast ändå inte. Det är mycket tankar och sådant, är lite orolig och har lite ångest vilket tar mycket energi. Men jag har ändå haft en väldigt bra dag med Jompis. Det har vart jättefint väder, ingen blåst och slapp regnet som kom först på kvällen. Jätteskönt! 

Jag fick sjukts ut till stallet av mamma vilket var så himla snällt. Jag är så glad och tacksam för att jag har henne. Jag mår som nämnt igår (eller ja... förrigår) mycket bättre men huvudvärken håller sig kvar monotomt i bakgrunden. Måste bli duktigare på att få i mig vatten igen tror jag.. Jag var väl ute i stallet vid 12. Fixade Jompas lucerne och packade en påse med hö. Ställde sedan ut höpåsen samt en hink med ljummet vatten utblandat med grönsåpa vid spolplatsen då jag planerat att tvätta ur Jompas svans när jag endå skulle dit och tvätta ben och hovar som vanligt. Och så diskborsten såklart! Hämtade Jompa i hagen som var fullt upptagen med att käka men efter ett litet tag kom han ändå. Sen började skrubbandet och spolandet! Fokuserade bara på att tvätta topparna i Jompas svans och det blev rätt fint, även om det garanterat kommer se lika hemskt ut som tidigare imorgon.. Nåväl! Det vart fint för stunden iaf, haha. De där jädra fula lerkorvarna som pryder topparna i svansarna är rejält störande
Jompa är bra duktig som står så snällt trotts att det inte är något varmvatten i slangen. Det enda han gör är att lyfta lite på benen när det blir kallt. Värst med allt i beröringsväg är höger bak, sprattelbenet. Men han är ändå så bäst och duktig, okej. 

När vi var klara gick vi in i stallet och jag fixade "fotbad" till Jompa för att få bort all skit ifrån sulorna ordentligt. Kratsade först hovarna och sen fick han stå i blöt en liten stund och så skrubbade jag bort all kvarbliven smuts. (dagligt hovpyssel) Sen fick samtliga hovar torka medans jag borstade och pysslade innan jag satte på Jompa hans boots! De vi fick föreslagna av hovformaren var easyboots glove så vi körde på dem som första paren barfotaboots. De är inte allt för krångliga att få på bara att Jompa idag var rätt uhm.. sprattlig med h.b. Han är lite kinkig med att ha skydd/lindor osv på bakbenen så han tycker alltid att det är suspekt när man grejer med dem men han verkade inte alls bry sig om bootsen när de väl var på. Det gick rätt fort att få på samtliga boots och så fick han stå med dem ett tag i stallet innan vi gick ut (eftersom han var extremt lerig i manen och på halsen och behövde ett par minuters borst ytteligare där..hehe) Sen så gav vi oss ut! Longerade + tränade lite trick en liten snabbis i paddocken med paddex underlag, gick jättebra och sedan gick vi promenad på grusväg, stora grus, skogs stigar, offroad i skogen och på asfalt. Bootsen funkade på samtliga underlag vilket känndes himla bra! Nu kan vi verkligen gå ut trotts ömma strålar. I skogen gick vi över naturhindren och hoppade även några skutt. Jag, mitt klantarsle hade självklart glömt bort att byta till sneakers så gick ju runt med mina gummistövlar och självklart fastnar jag vid ett tillfälle med en gren ner i gummistöveln så jag ramlar och slår i knä och händerna, haha. Alltså det måste verkligen sett jätteroligt ut. Jag, iklädd världens största reflexjacka och gummistövlar springandes i skogen med en häst i släptåg över stock och sten och sen bara försvinner ner i backen.. Som tur var jag själv i skogen och ingen såg detta spektakel (tror jag). Jompa stod tålmodigt och kollade på mig, han är liksom van vid det här läget.
Vet inte exakt hur länge vi var ute med ca 1h skulle jag gissa. Så fick han även beta lite emellanåt. Väl tillbaka i stallet fick han fortsätta käka sitt hö och dricka mer. Tror han drack 2,5 hinkar idag.. Sen tog jag av bootsen och hovarna var då fina och torra så smetade på Artimud på samtliga. Hoppas det sitter bättre nu. Tror strålarna var alldeles för blöta sist. Sen fick han stå i gången och ta det lugnt och jag masserade och borstade av honom medans leran torkade och så fick han sin mat. Det tog verkligen emot att slänga på honom ett täcke när det var så himla varmt och skönt väder men visste ju att det skulle börja regna i kväll och det ska regna under natten och småtimmarna med så det var lika bra. Sen släppte jag ut honom igen kring 16 tiden och rörde mig hemmåt strax efter det. En mysig dag i stallet. Skönt för kropp och knopp! Eller ja, det var inte jätteskönt att rasa i backen men utöver det, haha! Hoppas du också haft en bra dag. :)