equui.blogg.se

Hejhopp! - Lisa
Fredags ägde med världens bästa lilla Elin. Vi var först iväg till hennes stall och hängde med Ljosar och mös. Sen åkte vi och handlade för kvällen. Väl hemma gjorde vi hamburgare, yum. Sen hade vi köpt frukt som vi doppade i choklad, linschips och cola. Vi kollade på cringe compilations och annat skoj och snackade, sedan däckade Elin av förklarliga själ. Vi hade det så bra!

Igår, lördags så släppte vi av Elin och jag och mamma bar oss iväg till Stallet. Vi var helt själva där till en början och hon fick känna den här känslan jag får när jag är där själv. Man blir så lugn och det är så himla härlig miljö att man bara fylls av ett välbehag och känner sig förbannat tacksam och lycklig. Jompa fick "vila". Vi tvättade ben, fixade med hovar, borstade och ryktade ordentligt och så tvättade jag ur hans svans och borstade ur den ordentligt (händer allt för sällan med all jäkla lera som fastnar..) sen så klippte jag faktiskt en liten bit av hans svans och typ dränkte topparna med pälsglans. Elin har nämnt att det kan hjälpa för att leran inte kan fästa lika bra, så vi håler tummarna! Jompas strålar ser för övrigt bättre ut! Thanks god! Så jag har nog hittat en bra strategi. Rengjorde även Jompas boots ordentligt. Vi har fått så bra tryck i vattenslangen ute vid våran spolplats nu så om man vrider om den helt får man nästan en högtryckstvätt, haha. De blev riktigt fina! Hoppas att de torkat ordenltigt till idag.. Sen när vi släppte ut Jompa så ville mamma se hur långt skogspartiet i hästarnas hage på lösdriften räcker sig så vi tog en liten promenad. Dino och Dewie var nyfikna och följde med. Sen när vi ska gå ner där får hästarna ryck, Beacon far runt som en inoljad kanonkula och frustar som en drake och får igång de andra. De repar omkring och busar, upp för berget, runt runt i en himla fart! Sen lugnade de ner sig och samtliga hästar gick upp på berget i skogen och rullade sig nöjt. De var så lyckliga och så nöjda. Jag och mamma skrattade nästan så vi gick av på mitten där ett tag och vi sa det att vi var så glada att de går på lösdrift och itne behöver stå på box, de trivs verkligen som fisken i vattnet att få leva ett hästigt liv. 
Slänger in lite bilder från igår! :) 
Idag, söndag ska jag ut till stallet men har inga som helst planer. Eller jo, ska mäta Jompas hovar. Men that's about it! Tror att jag ska trickträna lite på volten sen. Vågar inte riktigt gå ut i skogen eftersom det jagas i skogarna ikring stallet i helgen.. Trotts reflexer och allt så vill jag inte riskera något, hehe. Men ja, vi hittar på något kul iaf! Ser nu i skrivande stund (08:44) att det faktiskt snöar här! Små fina flingor. Mysigt! Men det är ju plusgrader (?) så de lär väl inte ligga kvar.. vi får se! Hoppas ni haft en superbra helg och får en mysig söndag. :D