equui.blogg.se

Mums! - Lisa
Idag är det ju som ni vet en väldigt speciell dag, inte vilken tisdag som helst så att säga! Nämligen k l a d d k a k a n s  d a g. Självklart har jag firat detta genom att baka en supergod helt vegansk kladdkaka och dessutom tänker jag dela med mig av receptet jag följt till er! Dessvärre minns jag ej vems recept detta är men det är inte mitt, jag är ingen bagare eller kock så jag har inte kommit på detta recept själv. Tyvärr!
Ingredienser:
  • 150 g mjölkfritt margarin. 
  • 1 dl vätska ifrån en tetra/konservburk med kikärter
  • 3 dl strösocker.
  • 2 dl vetemjöl.
  • 1 dl kakao.
  • 1 nypa salt. 
Såhär gör du
  1. Värm ugnen till 200 grader och smörj samt bröa formen.
  2. Smält margarinet i en kastrull. Häll sedan i bönvattnet när du tagit kastrullen ifrån plattan. 
  3. Rör ner socker, vetemjöl, salt och kakao. 
  4. Häll smeten i formen och grädd i mitten av ugnen i ca 15 - 25 min beroende på hur kladdig du vill ha den. 
  5. Låt kakan svalna, servera och njut!
Jag lät kakan vara inne i ca 18-20 min och den vart seg och mjuk, som jag gillar mina kladdkakor. Serverade kladdkakan ihop med soyagrädde som jag vispat samt lite hallon och blåbär. Supergott! Glad kladdkakans dag på er!