equui.blogg.se

Senaste 'hemklicket' - Lisa
Hola gänget! I slutet av förra veckan klickade jag hem ett hovvårdskit för röta osv från viahov.se! Artimud har jag tidigare använt men den har inte lyckats fästa helt och hållet så bra som jag önskat pga att det vart så otroligt blött i hagen senaste tiden. Detta lilla kit är det höstkampanj på så just nu får man det 103 kr billigare! Passa på! :D 

Som nämnt innan har Jompa röta och han har typ haft kronisk röta långt innan flytten då hans hovar var hemska och fodret inte top notch heller. Som jag har fått lära mig på den här resan är att hovar tar tid. Min eqfysioterapuet sa till mig att 'Lisa, tänk också på vart Jompa var i sin kropp och i sina hovar för ett år sedan.' Utöver de bra fodret och kompletteringarna han får nu så har jag sedan ett par veckor tillbaka börjat med en kur pau d'arco och även så tvättar jag hovarna varje dag, sköljer dem med vattenslang, sprayar, smörjer och kletar med diverse saker! Eftersom han går ute 24/7 så kan man inte garantera att hovarna håller sig torra så känns dessa produkter kalas. Hoppas verkligen att dessa an hjälpa oss och jag tror starkt på hoof stuff och field paste. Ska återomma med hur det gått för oss när vi testat de ett tag! Paketet kom igår men har inte hämtat upp det ännu, ska göra det ikväll innan jag beger mig mot stallet. 

Såhär skiriver viahov om produkterna;
"De viktigaste produkterna du behöver för att hålla kontroll på röt-anrepp! Speciellt under hösten när sprickor, hålväggar, bärrandsröta och strålröta är som vanligast i hovarna.Oavsett om du arbetar med hovvård/hästvård dagligen eller vill kunna sköta om din egen hästs hovar - både behandlande och förebyggande, hela året runt. Red Horse Hovvårdsprodukter innehåller endast säkra ingredienser som ger näring och bygger upp hovkvaliteten.Innehåller de populära produkterna:
  • Sole Cleanse - Anmärkningsvärt bra effekt på dålig lukt och strålröta i hoven, för regelbunden användning att sprayas på hoven för att hålla den fräsch. 
    BÖRJA ALLTID med att rengöra hålvägg/sprickor och strålfåror genom att spaya med Sole Cleanse. Låt sedan hoven torka, innan du sedan applicerar någon av hovlerorna.
  • Hoof Stuff - superbra hovlera för behandling av djupa tajta hålväggar/strålröta/sprickor, enkel att forma och använda. Den har "tuggummi-liknande" konsistens med sega fibrer som gör att den stannar kvar nere i hålrummet under flera dagar/veckor om man applicerar rätt. (Tips: Ta små små bitar och packa dem hårt nere i hålet med hjälp av en hovkrats) 
  • Artimud - en mjuk hovpasta för behandling av grunda hålväggar, strålröta, svamp, sprickor, bärrandsröta m.m Den här hovleran fäster bättre i hålrum som inte är så djupa.
  • Field Paste - håller hoven fräsch under längre tid för att skydda mot bakterier/svamp, när man inte kan hålla hoven ren ofta, en hovlera som man låter torka in i hoven. Den här hovleran lämpar sig bättre för att stryka på en större yta under hoven och kletar sig effektivt fast i t.ex strålfårorna.
    OBS! LÅt hästen stå torrt under 10-15 minuter efter applicering av hovlerorna så torkar den fast och sitter längre kvar i hoven som ett skydd!"

    Här hittar du kitet; http://viahov.se/hovvard/83-red-horse-hovvardspaket.html