equui.blogg.se

25 hästiga frågor - Lisa

1. Om du fick bestämma en ideal höjd på din häst, hur hög skulle den vara? - Det är ju himla ballt med större hästar och gulligt med små.. men tror ändå min "idealhöjd" på en häst ligger kring 160 - 170.

2. Om du fick bygga ett eget stall var som helst i världen, var skulle det vara? - Då skulle det vara på landet nära stan. (Stockholm, småland eller norrland. hihi) Tänk va drömmigt.. ett perfekt paddock paradise i någon vacker omgivning lagom långt bort från stan. 

3. Någon typ av utrustning som du aldrig skulle sätta på din häst? - Oj, vart ska man börja ens! Ska hålla mig kort haha. Jag skulle aldrig sätta någon typ av inspänning på honom eller hjälptygel i syfte att få honom att "gå i form" eller dylikt. Har lovat honom att han ska få slippa besväras av bett. 

4. Stövlar eller chaps + ridskor? - Tycker att bägge kan vara snyggt men föredrar nog själv skor och chaps!

5. Favorit-, och minst favoritfärg på häst? - Det finns nog ingen färg jag ogilar öht.. Men för listans skull säger jag musblack som favorit och ljusfux som minstfavorit. 

6. Karaktärsdrag som du skulle vilja ge din häst (som den inte redan har)? - Hm.. Jag skulle vilja ge Jompa lite lite mer mod. Även om han har blivit bra mycket modigare med åren!

7. Svart eller brunt läder? - Brunt!

8. Din hästs favoritgodis? - Where do I start.. Jacson's godis i Herb-smak, banan, äpple, morötter och "Slicksten". (han gillar dock det mesta godiset hehe) 

9. Sto-, valack-, eller hingstperson? - Hm.. Jag får väl dra till med valack. 

10. Hur många timmar per dag spenderar du i stallet? - Standarden är kring 4h. 

11. Färgen på den ultimata tävlingsoutfiten? - Typ mörkgrön med röda eller gula detaljer.. Lite "utstickande" och annorlunda. Har fått en dille på mörkgrönt. 

12. Om du bara fick tävla i en "ovanlig" gren, vilken skulle det då vara? - Kanske TRAB. Hästagillity, gud så kul!

13. Hur lång är din längsta uteritt? - Tror den ligger på ca 3h. 

14. "Big no no" i stallet? - Stress. Palla det!

15. Äldsta och yngsta hästen du någonsin ridit? - Yngsta hette/heter Paztille och han var 4 år och äldsta vet jag faktiskt inte.. Men förmodligen någon häst från ridskoletiden. 

16. Drömjobb inom hästbranchen? - Att få driva egen gård med Elin. Antingen ha innackorderingsverksamhet eller typ ta hand om hästar som blivit illa behandlade och hästar som behöver ett sista hem. Kanske ta emot ridskolehästar eller travhästar som pensionerats.

17. Favorittid på dygnet att rida? - Morgon. 

18. Något som är extra snyggt på en häst utseendemässigt? - En lång fin man!

19. Favoritnosgrimma? - Ingen :)

20. Favoritårstid att rida på? - Vår/höst 

21. Något som du slarvar med/har svårt med när du rider? - Har ofta problem med min vänstra underskänkel.. Men har långt ifrån bara det preoblemet/svårigheten. Haha :)

22. Favoritbett till din häst? - Bettlöst. Föredrar repgrimma tror jag. :)

23. Finns det något som skrämmer dig inom ridningen? - Jag har ju gått omkull med Jompa en gång, vill inte uppleva det igen! Det gick så pass bra då så vill inte ha mindre tur!

24. Favoritmärke på häst-, och ridutrustning - Jag har nog inget.. Men när jag har det lär jag tala om det! :D

25. Hur ser din hästframtid ut just nu? - Lite svårt att säga.. Livet kommer väl tuffa på. Ska rida igång Jompa så småningom när hans dojjor kommit och vi ska komma igång lite mer med träning och uppbyggnad efter ett par veckors småpromenader och targettraining efter boxvila, hälta och hela den faderullan. :)

 
Hur underbara?! - Lisa

Alltså, på riktigt nu; FÖL. Så himla härliga. Den här videon förgyllde min förmiddag iaf :')

Ingen bra start på dagen - Lisa

Vaknar upp och känner mig skakis och illamående. Tror jag har feber med.. Inte alls kul eller lägligt att vara dålig. Skulle på föreläsning på jobbet idag och var peppad till 100. Så jäkla tråkigt att inte kunna närvara. Sen blir det inget stall idag heller vilket givetvis också känns riktigt dåligt. Förhoppningsvis är jag på fötterna i morgon. Vill verkligen inte vara sjuk.. Jag såg från mitt fönster att det snöade en stund i morse.. Får lite ångest över det faktiskt. Inte snö än va, någon månad till kan väl få gå innan allt blir fruset och kallt.. Måste ha råd med en uppsättning broddade boots till Jompa innan det blir isigt och halt med. Vi testade hans boots förresten igår. Vi fick på dem men det krävs lite finess, övning ger färdighet. Tyckte att han fick en helt annan pondus när han fick på sig dem och vi fick runt på stallplanen och över grusiga ställen. Skönt att se att han verkar trivas med dem. Eller Ja, vi testade bara fram igår. Han är nog mer skeptisk med bak Haha! Men det är nog mest en vanesak. Men uugh så jäkla tråkigt det är att inte vara 100% alltså.. Hade hellre gjort 1000 andra saker än att ligga i sängen. Oh well.. En kul grej jag kan lämna är att vi har from igår Dino på måndagar ♡ Så mysigt att få umgås med ponnyskrutt! Kul med en officiell dag. Vi brukar ibland ta in honom med Jompa och kela lite såklart och i hagen med men ändå kul med en Dinodag. 


Någon som kanske har film/podd/dokumentär-tips till mig?