equui.blogg.se

Hej 2018! - Lisa
Hejhallå på er och gott nytt år! Hoppas att ni haft en jättebra nyårsafton oavsett hur ni valde att spendera den och att ni är hela och krya. 2018, låter så mycket på något vis. Redan liksom! Tänk vad mycket som hänt under detta året.. 2017 har varit både sorgset och jättebra för min del. Jag tror ett av de bättre åren i mitt (som inte barn då) men samtidigt så dramatiskt och händelserikt både på gott och ont. Jag har gråtit, jag har skrattat, haft ångest och panik som att det kändes att jag skulle explodera i tusen bitar. Jag har känt gränslös kärlek och fått många uppenbareser och förståelse för saker och ting. Jag är iaf redo att lämna all sorg och negativitet i 2017 och blicka fram 2018! De jag förlorat under året har jag kvar i mitt hjärta för evigt och de fina minnena med dem värmer mitt väsen, de ska de få fortsätta göra tills vi en dag möts. Men, den dagen får komma långt senare tycker jag! Även trotts att det hänt en hel del ledsamt oxh tungt 2017 har det även hänt en hel del positiva och stärkande saker. Jag har fått ett litet jobb som jag tycker är roligt och utvecklas oerhört mycket genom, jag flyttade Jompa (och Dinolino) till en lösdrift ute på landet och kom till insikt med väldigt mycket. Jompa och jag har stärkt våran relation ännu mer och jag får så mycket utav den lilla hästen så det är inte klokt. Vi har nått små personliga mål och har haft så kul under 2017. Men även med Jompa har det vart tufft och svårt ibland. Men det har alltis fört något gott med sig. Vi skodde av Jompa i våras 2017, rehabiliterade hans ömma kropp, gav han tid att läka och bli friskare. Jag fick se honom växa och blomma som individ och på grund av det känner jag mig väldigt rik! 

Jag har många mål kvar för 2018, I'm just getting started! Men det absolut främsta för 2018 och det här nya året, de här färska 365 dagarna är att göra allt för att få vara lycklig, glad och harmonisk! Jag ska kämpa ännu hårdare för mina drömmar och mål här i livet och jag ska våga. Jag ska fortsätta omringa mig med människor jag tycker om och trivs med, ska ta det där himla körkortet, plocka på mig massvis med kunskap och lära mig så mycket jag bara kan om det mesta som intresserar mig. Jag har inga krav eller mål med Jompa, vi ska bara fortsätta med våra hittepån och ha kul, det får ta den tid det tar med allt. Det är han värd min lilla skrutt. Ska satsa på att jobba på mig själv så att jag kan få ett riktigt lyckligt liv. Det låter väl som ett bra nyårslöfte? 

Jag skulle egentligen fira nyåret med vänner och partaja men jag kände att; näe. Så jag ändrade planerna och var i stallet hela gårdagen och åkte sedan hem och spenderade kvällen med filmtittande i min säng! Jag var inte alls missnöjd, det kändes skönt. Kollade på de där himla fyverkerierna vid 12 slaget och somnade strax efter det. Kändes skönt faktiskt! Speciellt att jag kan slippa baksmälla idag haha. Jag var i stallet under dagen i går, eller ja från 12 till typ 19 och lärde mig lite massage. Jättekul! Jompa fick nästan 2h behandling av mig och det var en så häftig känsla att se vad jag kunde göra för min häst. Han mådde ska jag säga! Sedan fick han nålar av Sissi, akupunktur. Rena rama hälsobehandlingen! Efter att han behandlats färdigt (som sista hästen för dagen) fick han gå ut utan boots för första gången på 5-6 veckor. Har ju aft boots runt om även i hagen pga hans röta och ömhet i fötterna pga leran och vätan. Var orolig för att han inte skulle tycka att det var bra men tji fick jag! Han väljer att trava på den grusade stallplanen och gick BRA, bättre än innan min bheandling för rötan. Han var jättepigg och glad. Så skönt att se! Det var det perfekta avslutet i stallet. Så jag har oroat mig alltså! Nu är iaf tanken att fortsätta behandla och ha bootsen på ibland med alla red horse leror. Självklart ska han rengöras varje dag om tassarna men tror defenitivt att det är bra för honom att få gå lite utan bootsen med. Känns så bra! Även om jag är lite nojjig för att rötan ska komma tillbaka och bli värre, men som sagt, har koll på det och nu vet jag ju att red horse lerorna funkar och att bootsen kan hjälpa till med. Weho! 

Idag vaknade jag av mig själv kring 9, sovmorgon är ju aldrig fel! Ska bege mig till stallet om ett tag, köpa frukost och någon macka eller så att äta i stallet till lunch. Sen ska jag bara chilla, fixa med Jompa och göra något kul. Kanske ta en promend, kanske rida eller något annat kul. Vi får se! Nu känns det verkligen så himla tacksamt att jag inte är bakis, jag har heeeela dagen! Ska tvätta jobbkläder och stalljackor när jag kommer hem och förbereda mig för vardagen igen imorgon. Ska möjligen träna mer på massage idag i stallet dessutom.Blir säkert kul! Tjoho!