equui.blogg.se

Tisdag 9:e Januari - Lisa
Igår var jag i stallet kring halv 12 på förmidagen, skönt att vara ute medans det är ljust! Fyllde först vatten i lösdriften, slangen har frusit så nu får jag fylla med vattenkanna. Går bra men som sagt förut; lite drygt. Sen ropade jag in Jompa som glatt kom när han hörde sitt namn. Han fick gå in och äta lite och dricka medans jag borstade och fixade lite med honom sen gick vi ner till volten. Gjorde lite övningar med target samt lite lättare bommövningar för att han skulle få lyfta lite på benen. Han var så himla positiv och har utvecklats så himla snabbt, en riktig fröjd att se! Avslutade passet på banan med lite stretch och massa kel och kli. Tack min fina lila häst för att du är så himla duktig! 
Såhär såg banan ut. Gjorde övningarna till en liten 'evighetsbana' och det verkade vara uppskattat! Han fick tänka och ta till sig verkligen. Brukar ju bara göra övningarna separat annars, hehe! 
Efter att vi vart på volten så planerade jag att vi skulle ta en liten promenad. Tänker att det gör hans rygg väldigt gott (och övriga kropp) att få röra sig på icke knögligt underlag och rörelse har bevisligen vart väldigt bra för Jompas rygg och stelhet då han blivit så mycket bättre så fort. Men, den där korta promenaden höll i sig i ca 1h och 20 min.. Vi stannade mycket på vägen och Jompa fick sniffa och beta lite som han ville så det var väl antagligen det som tog tid men det gjode ju verkligen inte något! Snarare så att det var väldigt bra och kul för honom! Men efter den 'lilla' promenaden traskade vi hem in till stallet. Jompa fick mumsa på mer hö och jag fixade med hans mugg. Han var väldigt tålmodig där med och det var absolut inga som helst problem för mig att få fixa med hans karleder. Mamma köpte en salva från ett litet familjärt företag och asken var så himla gullig! 
Hoppas på att den tar hand om muggen på ett önskat sätt med. Men visst är den bedårande? Hon köpte även en man och svans olja som jag hade i Jompas man och svans. Man får passa på att göra hästen lite fin nu när leran inte är ett problem.. haha! 
 

Lite senare på eftermiddagen kom Sissi och hon nålade Jompa lite och han reagerade starkt men positivt på nålarna där han var stel och så efter sin 'vrickning'. Han stod och bara njöööööt. Han fick stå där ett tag och käka hö och bara ha det gott. Sen fick han sin mat och jag slängde på honom hans fleecefodrade täcke och han fick gå ut. Vågar inte släppa ut honom utan täcke nu när han redan är spänd och stel, vill inte att han ska spänna sig mer. Så fick alla grabbarna på lösdriften morotskalas och sen åkte jag och Sissi hemåt! Idag (10 Januari) kommer fysioterapeuten ut och går igenom Sissis hästar och Jompa. Får se vad hon säger och vad hon hittar! Jag har hand om hela trion idag men det ska nog gå bra, har fått lov att låna två boxar så jag slipper irra runt på lösdriften emellan hästarna haha. Jompa ska få både vanlig behandling och djupvägsbehandling, för första gången. Spännande! :)